Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το έξυπνο πουλί…

Μια χαρά τα καταφέρατε. Βλέπω εδώ, από τα στοιχεία του Ελευθέριος Βενιζέλος, ότι φέτος τα Χριστούγεννα σπάσατε όλα τα ρεκόρ: Ευρώπη, εξωτικά μέρη, Αμερική, Μέση Ανατολή, Κύπρος, Τουρκία κ.α. Απ’ ό,τι κατάλαβα, μάλλον οι προσευχές μου εισακούστηκαν και αποφασίσατε τις γιορτές να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε «σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη». Και, για να σας πω την αλήθεια, πράξατε άριστα. Διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι τέτοιες μέρες τα τουριστικά μέρη της χώρας μας «μπουκώνουν» τόσο πολύ, που με τον τρόπο τους «διώχνουν» όλους εκείνους που θέλουν να τα τιμήσουν.

Κάποιοι λένε ότι όσοι αποφασίζουν να βρεθούν εκτός της χώρας για να περάσουν τις διακοπές τους πληρώνουν λιγότερα χρήματα. Δήθεν ότι η Ελλάδα είναι πιο ακριβή και το Σάλτσμπουργκ πιο φθηνό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία! Μάλιστα, κάποιοι ανεγκέφαλοι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι αν ταξιδέψει στην Ευρώπη θα κάνει και οικονομία.

Επειδή το έψαξα, σας λέω ότι για να πάνε στην Αυστρία δύο γονείς με τα δύο παιδιά τους χρειάζονται σχεδόν €2.500 μόνο για 4 διανυκτερεύσεις και αεροπορικά. Προσθέστε κάποιες εκδρομές και το φαγητό, και θα φτάσετε στα €3.500. Για να καταλάβετε τη διαφορά, το ίδιο ταξίδι την off season περίοδο κοστίζει στη χειρότερη των περιπτώσεων €2.000 με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Αυτά, για να μη μας δουλεύουν οι «ειδικοί». Να σας πω όμως κάτι; Ο Έλληνας θα το δαπανήσει αυτό το ποσό. Σου λέει, στην τελική θα δω και μια άλλη χώρα. Και έχει δίκιο. Όχι σαν και του λόγου μου, που ξόδεψα στο Πήλιο €340 την ημέρα για δήθεν σουίτα σε deluxe ξενώνα στην Πορταριά.

Μου αρέσει που το παίζω και expert στα ταξίδια. Έφαγα, σας πληροφορώ, τη φόλα του αιώνα. Την πάτησα σαν πρωτάρης. Είδα στο internet το συγκεκριμένο κατάλυμα, ωραίες φωτογραφίες, εξωτερική πισίνα που άχνιζε, φοβερό πρωινό με μπουφέ και σκέφτηκα «δεν μπορεί, θα τα αξίζει τα λεφτά του». Για να καταλάβετε, τις σακούλες σκουπιδιών τις άδειασαν την ημέρα της αναχώρησης. Ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς είχε μείνει εκεί δύο ημέρες για να… σιτέψει. Όσο για το πρωινό; Δεν είχαν ούτε γάλα με κορνφλέικς για τα παιδιά. Κάτι παλιοψημένα τοστ τρώγαμε και μια ομελέτα της κακιάς ώρας. Υπολογίστε: €340 επί 5 ημέρες ίσον €1.700. Κάτι οι βενζίνες, τα φαγητά και τα ποτά, φύγανε €2.500 για την Πορταριά και το Πήλιο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, με κάποια σχετική οικονομία και άλλα €800 ισοφάριζα τη Βιέννη με διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 5*. Δυστυχώς, αυτά βλέπουν οι Έλληνες και αποφασίζουν να «ξενιτευτούν», για να πιάσουν, τουλάχιστον, τόπο και τα χρήματά τους.

Φροντίστε, λοιπόν, να ενημερώνεστε κάθε μήνα από το Icons και να κάνετε γρήγορα τις σωστές επιλογές. Να είστε σίγουροι ότι όπου και να διαλέξετε να πάτε, εντός ή εκτός της χώρας, θα περάσετε πολύ όμορφα αλλά και οικονομικά. Όχι σαν κάτι άλλους που το φυσάνε και δεν κρυώνει… Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στον τίτλο, «το έξυπνο πουλί… από την τσέπη πιάνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου