Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η αυθεντική Κέρκυρα

Αισθάνομαι πολύ περήφανος που φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, βρεθήκαμε εδώ και καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα περιοδικό που έχει γίνει πλέον θεσμός στο νησί.
Η Κέρκυρα ήταν και παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Η γνωριμία μαζί της έγινε στις πρώτες νεανικές μου διακοπές. Τότε δεν θα έλεγα ότι της είχα δώσει την πρέπουσα προσοχή. Είναι σαν μια γυναίκα που στην αρχή για κάποιο λόγο δεν την προσέχεις. Άλλωστε εκείνη την εποχή με ενδιέφεραν άλλα πράγματα. Όσο όμως τη γνωρίζεις, τόσο αρχίζεις να την ερωτεύεσαι και να λατρεύεις αυτές τις λεπτομέρειες που την κάνουν ξεχωριστή. Για μένα κάπως έτσι λειτούργησε. Έπρεπε να περάσουν από τότε πολλά χρόνια για να την εκτιμήσω και να πω πλέον ότι τη γνωρίζω καλά. Κάθε χρόνο που την επισκέπτομαι, κυρίως για τις ανάγκες του Kerkyra Magazine, νιώθω ότι την πλησιάζω όλο και περισσότερο και αυτή μου αποκαλύπτει πιο πολλά μυστικά της. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει επειδή κάθε φορά διεισδύουμε όλο και πιο βαθιά στην τοπική κουλτούρα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας της, μαθαίνουμε τη νοοτροπία της, ενώ συγχρόνως ερχόμαστε πιο κοντά με τους ανθρώπους και νιώθουμε το σφυγμό τους. Λαμβάνουμε υπόψη μας τους επισκέπτες του νησιού και τις ανάγκες τους για πληροφόρηση, αλλά ταυτόχρονα σεβόμαστε τους κατοίκους και προσπαθούμε να τους δείξουμε μια άλλη οπτική γωνία γι’ αυτά που ζουν καθημερινά και θεωρούν πλέον συνηθισμένα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να με σταματάνε Κερκυραίοι και να μου λένε με έκπληξη ότι αυτό που έχουμε γράψει στο περιοδικό δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει!
Φέτος, λοιπόν, μέσα από τις σελίδες του Kerkyra Magazine θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια γερή δόση από την αυθεντική Κέρκυρα, αυτή που βλέπει μόνο όποιος τη γνωρίζει καλά. Θα ζήσετε μαζί μας τις 30 must εμπειρίες και θα νιώσετε πραγματικά το νησί σε όλο του το μεγαλείο. Θα μάθετε την ιστορία του μέσα από τα πιο σημαντικά κτήρια της Παλιάς Πόλης, αναμφίβολα κοσμήματα αρχιτεκτονικής. Θα βρείτε 20 λόγους για να επισκεφθείτε τον καταπράσινο και κοσμοπολίτικο βορρά, αλλά και έναν για να γνωρίσετε τον ανεξερεύνητο νότο. Θα εντοπίσετε τις πιο γνωστές παραλίες –μην ξεχνάμε, το καλοκαίρι είναι κοντά– και θα εξερευνήσετε απρόσιτες ακτές νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό.
Το στοίχημα είναι να αφεθείτε... Γιατί μόνο αν χαθείτε στην Παλιά Πόλη, μυρίσετε τις φρεσκοπλυμένες μπουγάδες στα καντούνια, περπατήσετε στη Γαρίτσα με θέα το Παλιό Φρούριο, δοκιμάσετε τις κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ, διασκεδάσετε στα clubs και τα bars, τότε μόνο θα έχετε άποψη για το ποια πραγματικά είναι η αρχόντισσα του Ιονίου.
Όσο για το Πάσχα, αυτό σας καλώ να το ζήσετε από κοντά, γιατί καμιά λέξη και καμιά εικόνα δεν μπορεί να περιγράψει την κατάνυξη και τη συγκίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους ήχους των φιλαρμονικών να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.
Σας προτρέπω λοιπόν να ακολουθήσετε τα βήματά μας και να νιώσετε αυτά που νιώσαμε εμείς και μας κάνουν κάθε φορά να ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου